Chronische ziekte

Misschien hebt u chronische gezondheidsklachten, bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, eczeem, allergieën, hoge bloeddruk, migraine, astma, schildklierklachten, diabetes, chronische of terugkerende ontstekingen, of reumatische klachten.

Bij chronische of steeds terugkerende klachten kan alleen een constitutionele behandeling een blijvende verbetering bewerkstelligen. Klachten die al jaren bestaan en verankerd zijn in de constitutie kunnen niet van de ene op de andere dag verbeteren, het genezingsproces is dan een periode van geleidelijke vooruitgang. Meerdere homeopathische middelen zullen naast en na elkaar nodig zijn. Toch ervaren veel patiënten kort na de start van de behandeling al een verlichting.

Soms blijkt dat de medicijnen die mensen al lange tijd gebruiken eerder het klachtenbeeld verergeren dan dat ze een echte verbetering geven, doordat ze ziektesymptomen onderdrukken en nieuwe symptomen doen ontstaan. Soms wordt geadviseerd om met de voorschrijvend specialist te overleggen over vermindering van de medicatie. Verder worden zo nodig lever en nieren ondersteund in hun ontgiftings- en uitscheidingsfunctie. Daarvoor kunnen naast de homeopathische middelen ook orgaanspecifieke fytotherapeutische middelen geïndiceerd zijn, en/of bepaalde Schüssler celzouten.

Met respect voor het organisme, en vooral voor u als persoon, wordt gewerkt aan herstel van het zelfgenezend vermogen.