Vrouwen

Vrouwen hebben hun specifieke talenten, eigenschappen, kracht, kwetsbaarheden, en soms ook specifieke klachten. Bij vrouwen is de hormonale balans erg bepalend voor het wel of niet goed voelen.

summer-in-london-1193779-m

Vrouwen staan in deze tijd soms erg onder druk; ze willen alles goed doen, maar alles vraagt veel van hun tijd, aandacht, en energie: het werk, de kinderen, de relatie, het huis. Er is vaak weinig tijd om aan jezelf toe te komen, en om te ontspannen. Als gevolg van de stress ontstaat uitputting, het gevoel het niet goed te doen, en lichamelijke en/of emotionele klachten als gevolg. De hormonale balans kan gemakkelijk verstoord raken door stress, pilgebruik, of medicatie, of door eetstoornissen.

depressed-394314-m

Bij meisjes wordt soms al heel vroeg de pil voorgeschreven, omdat de menstruatie nog niet erg regelmatig is, met pijnen gepaard gaat, of vanwege acne. Klachten die ook op een natuurlijke wijze verholpen kunnen worden. De pil gaan gebruiken omdat het ‘wel makkelijk is’ is korte termijn-denken. De vrouwelijke cyclus hoort bij de vrouw en heeft vele functies die je niet zonder consequenties kunt onderdrukken.

Waar kan de homeopathie vrouwen een oplossing bieden? Denk aan de duidelijke hormonale klachten: PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten, en ook bij vruchtbaarheidsproblemen (onvervulde kinderwens), postnatale depressie, borstontsteking, of bekkeninstabiliteit. Zie ook zwangerschap en bevalling

Verder zien we al of niet hormoongerelateerde migraines, schildklierklachten, en chronisch vermoeidheidssyndroom ook vaker bij vrouwen dan bij mannen. Dat geldt ook voor fibromyalgie. Vaak kan een homeopathische behandeling veel opleveren.

Sommige vrouwen zijn bang voor borstkanker, wellicht omdat het in de familie voorkomt, in vriendenkring, of omdat we te horen krijgen dat 1 op de 8 vrouwen het ooit krijgt. Slechts 5 tot 10 van de borstkankergevallen is erfelijk, dus 90 tot 95% niet. Dat houdt in dat er omgevingsfactoren verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van borstkanker. Wil je weten welke onderzoeksmethoden er nog meer zijn naast mammografie (niet geheel zonder risico vanwege de weefselkneuzing en de straling), hoe je de kans op het krijgen van borstkanker zo klein mogelijk kunt houden, wil je werken aan preventie , of is er nu of in het verleden bij jou borstkanker geconstateerd en wil je bespreken wat er met homeopathie mogelijk is, maak dan een afspraak voor een consult.